Veel gestelde vragen

patienten op een rij

Hoe maak ik contact met Orasis oogkliniek?

U maakt contact met onze kliniek via:

 

Telefoon: 023 303 35 08

 

E-mail: [email protected]

 

Adres: Kruisweg 939D, 2132 CD Hoofddorp

 

Website: orasis-oogkliniek.nl 

 

Waar kan ik parkeren bij een bezoek aan Orasis oogkliniek? 

Oogkliniek Orasis bevindt zich in het centrum van Hoofddorp. Er zijn diverse parkeermogelijkheden dichtbij de kliniek. Er is een groot parkeerterrein schuin tegenover de kliniek op zo’n 100 meter afstand. Dit is parkeerterrein Nieuweweg 60, 2132CM, Hoofddorp, 023 567 65 43, https://haarlemmermeergemeente.nl, easy park locatie ID 4453.

 

Er zijn ook een aantal kleinere parkeerhavens dichter bij de kliniek waarvoor u dient te betalen. In de straten rondom het pand van Orasis oogkliniek zijn er een aantal parkeerplaatsen met een blauwe streep waar u met een parkeerschijf maximaal 2 uur gratis kunt parkeren.

 

Kan ik direct een afspraak maken bij Orasis oogkliniek?

U kunt direct een afspraak maken bij Orasis oogkliniek als u een verwijzing heeft van uw huisarts, optometrist of verwijzend specialist.

 

U kunt telefonisch een afspraak maken van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 12:00 en van 13:00 – 16:30.

 

Orasis oogkliniek is maandag t/m vrijdag open van 08:00 – 17:00 en op zaterdag van 09:00 – 12:00.

 

Informatie aanvragen of een e-mail sturen kan via [email protected].

 

Hoeveel kost een eerste consult bij Orasis oogkliniek?

Uw zorgverzekering betaalt de kosten van uw eerste consult bij Orasis oogkliniek. U bent niet duurder uit wanneer u bij ons een consult heeft dan bij iedere andere kliniek of ziekenhuis ongeacht of u een restitutie of natura polis heeft. Bij een restitutie polis heeft u recht om zelf uw arts te kiezen naast het recht op zorg. Bij een natura polis heeft u recht op zorg maar mag u niet altijd zelf uw arts kiezen. Dit kan van invloed zijn op de vergoeding van zorg. Orasis oogkliniek neemt genoegen met dat deel dat u vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar zodat u nooit meer hoeft te betalen dan nodig ongeacht of u bij ons of bij een andere kliniek of ziekenhuis wordt geholpen.

 

Hoeveel kost een vervolgconsult bij Orasis oogkliniek?

Uw zorgverzekering betaalt de kosten van uw vervolgconsult(en) bij Orasis oogkliniek. U bent niet duurder uit wanneer u bij ons een consult heeft dan bij iedere andere kliniek of ziekenhuis ongeacht of u een restitutie of natura polis heeft. Bij een restitutie polis heeft u recht om zelf uw arts te kiezen naast het recht op zorg. Bij een natura polis heeft u recht op zorg maar mag u niet altijd zelf uw arts kiezen. Dit kan van invloed zijn op de vergoeding van zorg. Orasis oogkliniek neemt genoegen met dat deel dat u vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar zodat u nooit meer hoeft te betalen dan nodig ongeacht of u bij ons of bij een andere kliniek of ziekenhuis wordt geholpen.

 

Wat moet ik doen met de factuur die ik heb gekregen van Orasis oogkliniek?

Deze factuur declareert u zelf bij uw zorgverzekeraar. Iedere zorgverzekeraar heeft hiervoor zijn eigen methode. Het wettelijk eigen risico wordt, indien van toepassing, door uw zorgverzekeraar bij u in rekening gebracht. Het bedrag dat de zorgverzekeraar aan u overmaakt maakt u, nadat u het bedrag heeft ontvangen, aan ons over. U hoeft het factuurbedrag dus niet eerst voor te schieten.

U maakt aan ons het door u ontvangen bedrag vermeerderd met het op het overzicht ingehouden eigen risico bedrag aan ons over.

 
Rekenvoorbeeld 1 van een factuur: Genoemde bedragen zijn voorbeelden en wijken daarom af van uw factuur:

Bedrag behandeling                                      € 160,-

Eigen risico                                                    € 40,-

Eigen bijdrage/ Niet vergoed                         € 40,-

Te ontvangen/ Vergoed                              80,-

U maakt aan ons over                                 120,- (eigen risico + vergoed)

 

Wat neem ik mee bij een bezoek aan Orasis oogkliniek?

Als het uw eerste bezoek is aan de kliniek dan neemt u uw verwijsbrief mee van de huisarts, een geldig identiteitsbewijs en uw zorgverzekeringspasje. Bij een vervolgbezoek van een ingezet behandelingstraject neemt u alleen uw identiteitsbewijs mee. Mocht u eerder in onze kliniek geholpen zijn maar komt u met nieuwe klachten dan is er een nieuwe verwijsbrief nodig van uw huisarts specifiek voor de nieuwe klacht.

 

Als u een bril of contactlenzen draagt is het handig als u deze meeneemt of draagt zodat wij u zicht kunnen bepalen met uw eigen bril of contactlenzen. Neem in geval van contactlenzen dragen altijd een reservebrilmee als u dit heeft. Een contactlenzen doosje is ook raadzaam mee te nemen.

 

Er worden bijna altijd pupil verwijdende druppels gegeven vooraf aan het oogheelkundig onderzoek in de kliniek waardoor u last krijgt van binnenvallend licht. Daarom is het goed bij het verlaten van de kliniek buiten een zonnebril te dragen bij zonnig weer of heldere dag. Het wordt u afgeraden zelf auto te rijden nadat u pupil verwijdende druppels heeft gehad. Zorg ervoor dat iemand u naar huis kan brengen of dat u gebruik maakt van het openbaar vervoer.

 

Hoe lang duurt een gemiddeld bezoek bij Orasis oogkliniek?

Gemiddeld genomen bent u drie kwartier tot anderhalf uur aanwezig in de kliniek. De hoeveelheid tijd die u kwijt bent in onze kliniek is afhankelijk van uw klachten, uw behandeltraject, soort consult en hoeveelheid onderzoeken die u ondergaat tijdens uw consult. Komt u voor de eerste keer, hou er dan rekening mee dat uw veel metingen en onderzoeken krijgt die tijd kosten. U krijgt bij een eerste bezoek ook bijna altijd pupil verwijdende druppels die moeten inwerken. Wij proberen bij het afspreken van een vervolgcontrole u vooraf te melden of u pupil verwijdende druppels krijgt zodat u hier rekening mee kunt houden.

 

Wat kan ik verwachten bij een bezoek aan Orasis oogkliniek?

Om uw ogen goed te kunnen beoordelen en behandelen doen wij diverse metingen en onderzoeken. Wij gebruiken tevens diagnostische druppeltjes die moeten inwerken. Dit alles kost tijd. Hou hier rekening mee bij het maken van uw afspraak en uw verdere dag planning na uw afspraak bij ons. Er wordt bijna altijd gebruik gemaakt van verdovende druppels en pupil verwijdende druppels tijdens uw bezoek.

 

De verdovende druppels werken ongeveer een half tot een uur. In deze periode is het belangrijk niet in uw ogen te wrijven en goed te blijven knipperen omdat u door de verdovende druppels niet voelt als er iets in uw ogen komt of de ogen geïrriteerd of droog zijn of als er een kleine beschadiging van het hoornvlies optreedt tijdens fanatiek wrijven van de ogen of oogleden.

 

De pupil verwijdende druppels werken ongeveer 3 tot 4 uur lang. U gaat wazig zien en u heeft meer last van het binnenvallend licht. Na afloop van de diverse onderzoeken is het beter als u zelf niet hoeft terug te rijden maar vervoer naar huis heeft geregeld. Voor uw comfort en veiligheid is het fijn een zonnebril te dragen na afloop van uw bezoek aan de kliniek. U bent dan beschermd tegen het felle buitenlicht en er kan niet gemakkelijk iets in uw ogen waaien.

 

Wanneer krijg ik pupil verwijdende druppels bij Orasis oogkliniek?

U krijgt bijna altijd pupil verwijdende druppels bij een eerste bezoek aan de kliniek en bij een vervolg bezoek waar er sprake is van een nieuwe klacht. Wij proberen bij het afspreken van een vervolgcontrole u vooraf te melden of u bij het volgende bezoek pupil verwijdende druppels krijgt zodat u hier rekening mee kunt houden. Bent u minimaal een tot twee jaar niet in de kliniek geweest en u komt voor een jaarcontrole dan worden er bijna altijd pupil verwijdende druppels gebruikt.

 

Krijg ik altijd pupil verwijdende druppels bij Orasis oogkliniek?

Niet altijd maar heel vaak wel. Sowieso bijna altijd bij een eerste bezoek, jaarcontrole en bij nieuwe klachten. Wij proberen bij vervolgcontroles u vooraf te kunnen melden of u pupil verwijdende druppels krijgt. Mocht u meer zekerheid willen hebben of u wel of niet gedruppeld wordt dan kunt u vooraf aan uw afspraak bellen met de kliniek: 023 – 303 35 08

 

Mag ik autorijden na een bezoek aan Orasis oogkliniek?

Dat hangt af van het soort onderzoek of behandeling u heeft gehad. Bent u niet zeker of u mag autorijden vraag het voor de zekerheid aan uw oogarts.

 

Mag ik autorijden na pupil verwijdende druppels gehad te hebben?

Nee u mag niet autorijden!

 

Mag ik autorijden na verdovende druppels gehad te hebben?

Ja u mag autorijden.

 

Mag ik autorijden na een ooglidcorrectie?

Nee u mag niet autorijden!

 

Mag ik autorijden na een intravitreale injectie in mijn oog?

Nee u mag niet autorijden!

 

Hoeveel kost een rijbewijskeuring bij Orasis oogkliniek?

Een rijbewijskeuring kost € 80,-.

 

Heb ik een verwijsbrief nodig voor een rijbewijskeuring?

Nee u heeft geen verwijsbrief nodig voor een rijbewijs keuring omdat u zelf betaalt voor de kosten van een rijbewijskeuring.

 

Hoeveel kost een bovenooglidcorrectie bij Orasis oogkliniek?

Een bovenooglidcorrectie voor twee ogen kost € 985,-.

 

Heb ik een verwijsbrief nodig voor een ooglidcorrectie?

Als u in aanmerking wil komen voor een vergoeding van de kosten van een ooglidcorrectie dan heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. Desalniettemin wordt een ooglidcorrectie bijna nooit vergoed door de basisverzekering van een zorgverzekeraar. Er zijn strenge criteria waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

 

Wat betekent Orasis?

Orasis betekent ‘Zicht’ in het oud Grieks en komt voor in Homerus zijn bekende epische gedichten Ilias en Odyssee geschreven rond 762 voor Christus. Vandaar dat wij Orasis een toepasselijke naam vinden voor een oogkliniek waarin alles draait om het behoud van het zicht.

 

Mijn vraag staat er niet bij? Waar kan ik mijn vraag stellen?

Als u vraag er niet bij staat, dan kunt u een mail sturen naar [email protected] of u kunt direct bellen naar 023 303 35 08.

 

 

 

 

patienten op een rij
Scroll naar boven