Verwijsbrief is noodzakelijk voor vergoeding van zorg bij oogarts

In Nederland kan men gezien worden door een oogarts als er een geldige verwijsbrief van de huisarts, medisch specialist of optometrist aanwezig is. Zorgverzekeraars controleren hier streng op.

 

 

Bij iedere nieuwe zorgvraag dient er een nieuwe verwijsbrief overhandigd te worden. Er is geen nieuwe verwijsbrief nodig zolang dezelfde klacht/ zorgvraag wordt behandeld. Dit kan als de behandeling binnen 2 jaar na de laatste controleafspraak plaatsvindt. Mocht de behandeling van een zorgvraag/ klacht beëindigd zijn maar er zijn andere klachten dan is er een nieuwe verwijsbrief nodig van de verwijzer (huisarts, medisch specialist of optometrist).

 

 

U als patiënt bent zelf verantwoordelijk voor het hebben van een geldige verwijsbrief. Als u een valide verwijsbrief heeft dan kunt u een afspraak maken bij Orasis oogkliniek en zal de geleverde zorg vergoed worden door u zorgverzekering. Heeft u echter geen verwijsbrief dan zal uw zorgverzekering de geleverde oogzorg niet betalen. In dit geval dient u de rekening van de geleverde oogzorgkosten volledig zelf te betalen.

 

 

Let op: als u geen valide verwijsbrief heeft en u zich tevens niet kunt legitimeren dan betaalt u voorafgaand aan uw onderzoek en behandeling tijdens uw eerste bezoek aan Orasis oogkliniek een voorschot van € 155,-.

Scroll naar boven