Pupil verwijdende druppels

oog onderzoek

Als de pupil mooi groot is kan de oogarts de structuren in het oog goed onderzoeken. Daarom gebruiken wij tijdens het oogheelkundig onderzoek vaak druppeltjes die de pupil verwijden.

 

U krijgt pupil verwijdende druppels als u een nieuwe patiënt bent of een bekende patiënt met nieuwe klachten. Bent u reeds gezien door ons dan zal de oogarts bij de vervolg controles tijdens uw behandeltraject zo goed mogelijk aangeven of u de volgende keer verwijdende druppels krijgt of niet zodat u daar rekening mee kunt houden. Soms kan echter blijken bij een vervolgcontrole dat er alsnog verwijdende druppels gebruikt moeten worden om beter te begrijpen wat er aan de hand is met uw ogen mochten metingen en bevindingen in die richting wijzen. Houd er dus altijd rekening mee dat u verwijdende druppels kunt krijgen als u naar de oogarts gaat.

 

Door de pupil verwijdende druppels gaat u wazig zien en heeft u meer last van het binnenvallend licht. De druppels werken ongeveer 3 tot 4 uur lang. Na afloop van de diverse onderzoeken is het beter als u zelf niet hoeft terug te rijden maar vervoer naar huis heeft geregeld. Voor uw comfort en veiligheid is het fijn een zonnebril te dragen na afloop van uw bezoek aan de kliniek. U bent dan beschermd tegen het felle buitenlicht en er kan niet gemakkelijk iets in uw ogen waaien. Wel zo veilig als u verdovende druppels heeft gehad.

Scroll naar boven