Rijbewijs/ CBR keuring

Onderrand_manmetpet

Als er een verandering in uw gezondheidssituatie heeft voorgedaan dan heeft u een rijbewijskeuring nodig. Tevens is er een rijbewijskeuring nodig als u 75 jaar bent geworden. Voor automobilisten van 75 jaar en ouder is er iedere 5 jaar een medische keuring noodzakelijk om het rijbewijs te kunnen verlengen.

U kunt bij ons terecht voor een rijbewijs/ CBR keuring. Uw ogen worden doorgemeten en nagekeken volgens de richtlijnen van het CBR. Bevindingen en advies worden besproken met u en vervolgens opgestuurd naar het CBR.


Voor een rijbewijskeuring is geen verwijsbrief van de huisarts nodig omdat de kosten voor eigen rekening zijn. Een rijbewijskeuring kost in het jaar 2024 € 107,60 (ex BTW van 21%) voor de eerste 15 min. Mocht het onderzoek langer duren, dan komt er  17,93 bij per 5 minuten (tot een maximum van € 215,18, ex BTW van 21%).


Vooraf aan de keuring kunt u betalen per pin bij de balie van Orasis oogkliniek.

Als u een rijbewijskeuring heeft bij ons, neem dan het volgende mee:

  • De CBR-keuringsformulieren
  • Een geldig legitimatiebewijs

Graag vermelden als u glaucoom heeft. Er is dan een aanvullend gezichtsveldonderzoek nodig naast de reguliere CBR-keuring. De kosten van dit extra onderzoek zijn minimaal € 89,65 (ex btw van 21%, volgens bovenstaande berekening).


De maximale prijzen voor rijbewijskeuring worden jaarlijks door de overheid vastgesteld.

 

Scroll naar boven