Zita Boonman, oogarts sinds 2009

Zita Boonman Oogarts Hoofddorp

Oogarts Dr. Zita F.H.M. Boonman heeft Orasis oogkliniek opgericht. Het openen van een oogkliniek is een droom van Zita die werkelijkheid is geworden. Zij gelooft in kleinschalige persoonlijke oogzorg dichtbij de patiënt zijn of haar woon – en leefomgeving.

 

Zita is oogarts sinds 2009 en opgeleid in het Leids universitair medisch centrum (LUMC) te Leiden waar zij tevens is gepromoveerd op het onderwerp tumorimmunologie van oogmelanomen (2006). Zita is sinds 2009 werkzaam als algemeen oogarts in een groot opleidings- en STZ-ziekenhuis te Den Haag. Zij heeft in de periode van 2015 tot en met 2021 in diverse oogheelkundige klinieken gewerkt in de regio Hoofddorp en Amsterdam.

 

In maart 2022 is de tijd aangebroken voor Zita om een zelfstandige oogkliniek te openen in Hoofddorp waarbij ze op kleinere schaal hoogwaardige oogzorg kan aanbieden; met zorg en aandacht voor de patiënt als centrale figuur waar het allemaal om draait in combinatie met liefde en passie voor het prachtige vak oogheelkunde.

 

Zita is naast algemeen oogarts gespecialiseerd in staaroperaties, bril vervangende chirurgie met behulp van speciale implant lenzen en ernstige oogontstekingen (uveitis) bij volwassenen en kinderen. Zij heeft deelgenomen aan diverse zorgprojecten binnen en buiten het ziekenhuis met als doel de kwaliteit van oogzorg te verbeteren en doelmatiger te maken. Samen met haar collega’s in Den Haag leidt zij arts-assistenten op tot oogartsen. Deze combinatie van velerlei activiteiten zorgt ervoor dat zij op de hoogte is en blijft van de nieuwste ontwikkelingen binnen de oogheelkunde en algemene zorg in Nederland.

 

Youtube channel met veel educatieve filmpjes.

Appeltje kijkt
Scroll naar boven